Pasi Pitkänen on Raahen seutukunnan kehittämiskeskuksen uusi johtaja

Raahen kehittämislautakunta teki eilen 12.10. yksimielisen päätöksen ja valitsi Raahen seutukunnan kehittämiskeskuksen uudeksi johtajaksi Pasi Pitkäsen Porista. Pitkänen toimii tällä hetkellä Porin kaupungin konsernihallinnon hallintoyksikön vt. päällikkönä ja on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden ja filosofian maisteri.

Varalle valittiin Jarmo Soinsaari Kempeleestä. Soinsaari on tällä hetkellä Oulaisten kaupungin kehitys- ja elinkeinojohtaja ja on koulutukseltaan YO-merkonomi.

Raahen seutukunnan kehittämiskeskuksen johtajalla on odotettavissa mielenkiintoisia ja työntäyteisiä vuosia

Raahen kasvuvyöhyke on monin tavoin poikkeuksellinen alue Suomessa; esimerkiksi teollisuuden osuus on varsin suuri ja alueella tuotetaan merkittävän osan Suomen vientiteollisuudesta kokoonsa nähden. Raahessa on mm. SSAB-konsernin Pohjoismaiden suurin terästehdas, joka elää vahvaa kasvun kautta. Alueesta tulee muutaman vuoden kuluessa myös yksi Suomen suurimmista energian tuottajista, sillä alueella on panostettu tuulivoimaan jo useita vuosia ja Fennovoiman Hanhikivi 1 -voimalaitos tulee valmistuessaan korvaamaan sähkön tuontia merkittävältä osalta. Hanhikivi 1:n rakentaminen on jo käynnissä ja tulee olemaan yksi Suomen suurimmista teollisista investoinneista kustannusarvion ollessa noin 7 miljardia euroa.

Nykyinen johtaja Risto Pietilä siirtyy eläkkeelle uuden johtajan asetuttua tehtäväänsä syksyn 2017 aikana.